Aardbeien confituur samen met rabarber is een echte klassieker van bij ons. Bekijk hier het recept van Wendy, probeer het thuis uit en laat ons weten wat u ervan vindt!
Aardbeien - rabarberconfituur
Print ThisIngredients
- 500 gr rabarber (schoongemaakt en geschild)
- 500 gr Hoogstraten aardbeien (schoongemaakt zonder kroontjes)
- 50 ml vers geperst sinaasappelsap
- 500 gr confituursuiker
Instructions
- Snijd de rabarber in stukjes ongeveer 3 cm
- Doe de stukjes rabarber in een kookpot, samen met het sinaasappelsap. Laat tot moes koken met deksel op de pot. (5 à 10 minuten) Roer regelmatig even in de kookpot.
- Prak ondertussen de aardbeien fijn met een vork
- Neem de rabarbermoes van het vuur en voeg de aardbeien en de suiker toe.
- Goed roeren zodat de suiker goed oplost.
- Zet opnieuw op het vuur en breng het aan de kook. Laat 3 minuten koken
- Om te kijken of de confituur klaar is kijken we naar de stolling. Dit doe je door eerst een bordje in de koelkast te plaatsen. We halen deze uit en doen er een beetje van de confituur op. Laat 1 minuut afkoelen en hou nadien het schooltjes schuin. Als de confituur niet afloopt is hij klaar. Anders laat je het nog een beetje doorkoken.
- Indien er schuim aanwezig is, verwijder je deze met een schuimspaan.
- Doe vervolgens de warme confituur in propere glazen potjes. Helemaal tot boven.
- Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel en keer ze om en laat ze afkoelen.