Bijna iedereen lust een confituur van rode vruchten. Dit is een echte klassieker. Je kan op allerlei manieren confituur maken maar dit recept is echt simpel en in geen tijd klaar.
Confituur van bosvruchten
Print ThisIngredients
- 250 g rode bessen
- 200 g bosbessen
- 200 g braambessen
- 200 g frambozen
- 250 g aardbeien van Hoogstraten
- 1 kg geleisuiker
Instructions
- Spoel al het fruit. Rist de rode bessen af. Verwijder de aardbeikroontjes.
- Meng het fruit met de geleisuiker en laat 3 uur trekken in de koelkast.
- Breng het bessenmengsel aan de kook en laat 3 minuten borrelend doorkoken.
- Controleer de confituur door wat op een goed koud bord te gieten. Als hij meteen opstijft, is hij voldoende ingekookt, zo niet dan laat u de confituur nog 2 tot 3 minuten verder koken.
- Schenk de confituur in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.
- Geniet!